Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee inbrekers verdacht van meerdere inbraken in de Haarlemmermeer

Gepubliceerd op:

Hoofddorp - De recherche heeft donderdag twee mannen van 21 en 22 jaar uit Hoofddorp aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van meerdere woninginbraken in de Haarlemmermeer.

De recherche kwam het tweetal op het spoor, nadat ze bij een inbraak in een woning in Hoofddorp pontificaal op camerabeelden stonden. Ook bij een inbraak in Nieuw -Vennep werden hun activiteiten op beeld vastgelegd.

Tijdens het onderzoek hebben rechercheurs donderdag vier woningen in de Haarlemmermeer doorzocht. Daar zijn een aantal spullen gevonden die het tweetal vermoedelijk bij inbraken heeft buitgemaakt en daarnaast specifiek gereedschap dat gebruikt wordt bij het plegen van woninginbraken. In één woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. De inbraken, waarvan het duo wordt verdacht, pleegden zij door de cilindersloten te verwijderen. Beide verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij heeft besloten dat de verdachten 14 dagen blijven vastzitten.

2019128551

Tips om een inbraak tijdens je vakantie te voorkomen

Ga je op vakantie? Informeer je buren dat je weg bent. Zij kunnen dan bij verdachte situaties de politie via 112 bellen.

 • Sluit ramen en deuren en doe ze op slot. Haal de sleutels er uit en berg ze op.
 • Zorg voor schemer-geschakelde verlichting bij de toegangsdeuren.
 • Installeer tijdschakelaars zodat ’s avonds licht aangaat in de woonkamer en elders in huis.
 • Laat gordijnen niet permanent dicht; haal planten niet weg van de vensterbank.
 • Vraag de buren om de post te verzamelen en de planten water te geven.
 • ‘Twitter’ niet rond dat je op vakantie bent.
 • Laat in de achtertuin geen ladder of afvalcontainer staan als opstapje naar het balkon.
 • Berg kostbaarheden in een kluis op of geef deze in bewaring.
 • Maak van de woonkamer geen etalage met allerlei aantrekkelijke spullen in het zicht.
 • Laat in huis een kaartje achter met het telefoonnummer van een contactpersoon die de politie in geval van nood kan bellen.
 • Snoei struiken in de voortuin zodat vanaf de straat de voordeur en ramen goed zichtbaar blijven.
 • Doe altijd aangifte als er toch is ingebroken.

Sluit aan bij Burgernet

Burgernet is een initiatief om gezamenlijk de veiligheid binnen de gemeente te verhogen. Burgernet is niet alleen bedoeld om criminaliteit tegen te gaan, maar wordt ook ingezet als er mensen worden vermist. Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon, een SMS-bericht of een e-mail met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon/voertuig. Voor meer informatie en aanmelding: www.burgernet.nl.

Camera in beeld

Veel ondernemers gebruiken camera’s voor het houden van toezicht en het beveiligen van hun panden en goederen. Ook steeds meer particulieren gaan hun eigendommen beveiligen met camera’s. De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad (bijvoorbeeld een woninginbraak) zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt.
https://www.politie.nl/themas/camera-in-beeld.html?sid=faad0054-4fd5-44df-9970-3d6bd1cd5871

Links met nog meer preventietips

https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html