Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachte aangehouden voor steekincident Grote Marktstraat

Laatst gewijzigd op:

Den Haag - De politie hield zaterdagmiddag 30 november een verdachte aan in verband met het steekincident op vrijdagavond 29 november aan de Grote Marktstraat. Bij het incident raakten drie mensen gewond.

Politie-embleem

De verdachte – een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats – werd rond 17:40 uur aangehouden bij een daklozenopvang in het centrum van Den Haag. Hij is overgebracht naar een politiebureau waar hij wordt verhoord.

De precieze toedracht van het steekincident is nog onduidelijk. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen gevonden die er op wijzen dat er sprake was van een terroristisch motief. Wat het motief voor het steekincident dan wel was wordt nog onderzocht.

Vrijdagavond 29 november, rond 19:45 uur, ontving de politie een melding van het steekincident. Ter plaatse bleken er drie mensen gewond te zijn geraakt. Zij zijn naar het ziekenhuis vervoerd, waar zij zijn behandeld aan hun verwondingen. De slachtoffers, een 13-jarige jongen uit Den Haag, een 15-jarig meisje uit Alphen aan den Rijn en een 15-jarig meisje uit Leiderdorp, werden later op de avond uit het ziekenhuis ontslagen. De slachtoffers kennen elkaar niet.

De politie ging direct met meerdere eenheden naar de Grote Marktstraat en startte een uitgebreid onderzoek op door onder andere rechercheurs en forensisch specialisten.

Slachtofferhulp
De slachtoffers hebben gesproken met rechercheurs en hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. Omdat er tijdens het steekincident veel winkelend publiek aanwezig was in de Grote Markstraat, hebben veel mensen dit incident zien gebeuren. Wij kunnen ons voorstellen dat dit heftig was om te zien. Wij bieden daarom slachtofferhulp aan ooggetuigen van het steekincident of mensen die zich op andere wijze betrokken voelen. Denkt u baat te hebben bij slachtofferhulp? Neem dan contact op met de politie via nummer 0900-8844. U kunt bij het regionaal service center uw gegevens achterlaten, waarna slachtofferhulp Nederland contact met u zal opnemen.