Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Recherche vindt 23.000 hennepstekken in ondermijningsonderzoek

Gepubliceerd op:

Maasdriel - In een grootschalig ondermijningsonderzoek heeft de politie maandag 16 december 2019 op meerdere locaties (één woning en drie bedrijfspanden) in de gemeente Maasdriel doorzoekingen gedaan. In één van de bedrijfspanden is een hennepkwekerij aangetroffen met circa 23.000 hennepstekken. Ook werden diverse goederen in beslag genomen.

De doorzoekingen, onder leiding van de rechter-commissaris en de officier van Justitie zijn het gevolg van een uitgebreid rechercheonderzoek naar ondermijnende criminaliteit. De hennepstekken zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. Het onderzoek gaat uiteraard verder.

Wat is ondermijning?

Criminelen kunnen hun illegale activiteiten- of georganiseerde misdaad- vaak niet uitvoeren zonder de hulp van ‘gewone burgers’. Ook hebben criminelen bijvoorbeeld transport, opslagruimten, woningen en vergunningen nodig. Om het criminele vermogen wit te wassen is de bovenwereld ook van belang. In dit geval is er gebruikgemaakt van bedrijfspanden en een woning om ‘criminele activiteiten’ uit te voeren en veel geld te verdienen door illegale praktijken. 

Samen sterk tegen ondermijning

Prioriteit van politie, OM en bestuur is de aanpak van de onzichtbare economie die vermenging van onder- en bovenwereld (ondermijning) veroorzaakt. Gezamenlijk trekken de overheidsinstanties op om informatie te delen over ondermijningsonderzoeken en te kunnen reageren op zaken die niet kloppen. Deze acties zijn onderdeel van een groter rechercheonderzoek.

Wat kunt u doen tegen ondermijning?

Iedereen kan te maken krijgen met ondermijnende criminaliteit. Ziet, hoort of ruikt u onraad? Neem dan direct contact op met de politie via 0900- 8844. Als elke seconde telt, neem dan contact op met 112. Iedere melding kan van belang zijn voor een onderzoek. Geeft u liever anoniem informatie door, dan kan dat uiteraard via Meld Misdaad Anoniem, via 0800-7000.

2019559670^SvD