Ga naar content

Dronken bestuurder bedreigt ambulancepersoneel

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Esbeek - Een dronken man is woensdagmiddag aangehouden voor onder andere het bedreigen van ambulancepersoneel. Omstanders schoten te hulp.

Stockfoto

Op woensdag 18 december 2019 om 17.50 uur kwam er een melding van een ongeval aan de Lage Mierdseweg, de N269, binnen bij het Operationeel Centrum. De bestuurder zou gewond zijn en er werd direct een ambulance heen gestuurd. Omstanders belden naar de politie omdat de bestuurder trachtte met zijn zwaar beschadigde auto weg te rijden. De auto zou twee lekke banden hebben. De omstanders hadden de sleutel van de auto afgepakt zodat wegrijden niet meer lukte. Toen de ambulance ter plaatse was wilden ze de man hulp bieden. De man bleek echter zodanig onder invloed van drank en/of drugs dat hij niet voor rede vatbaar was. Ook wilde hij weglopen. Hij bedreigde het personeel en wilde ze aanvallen. Door tussenkomst van de omstanders lukte dat laatste niet. De ambulance ging, in afwachting van de politie, weg van de plaats van het incident in het belang van hun eigen veiligheid.

Aanhouding

De agenten die korte tijd later arriveerden wilden, nadat ze het verhaal van het ambulancepersoneel hadden gehoord, de verdachte aanspreken. Zijn eerste woorden in hun richting waren bedreigingen en beledigingen. Daar waren ze snel klaar mee, hij werd direct in de boeien geslagen en aangehouden. Omdat hij probeerde de agenten onder te spugen werd zijn trui over zijn hoofd getrokken. Tijdens de rit werden er allerlei verwensingen in hun richting geuit. De verdachte, een 40-jarige vreemdeling zonder bekende woonplaats in Nederland, werd aan het bureau ingesloten. Na een blaastest bleek dat hij vier keer teveel alcohol op had (884 Ugl). De man zal donderdag verhoord worden. Bedreiging van hulpverleners, belediging en rijden onder invloed zijn onder andere de zaken die hem ten laste worden gelegd.