Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Reconstructie Woningoverval Bourtange gefilmd

Gepubliceerd op:

Bourtange - In de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 september 2019 rond 02:30 uur werd een 66-jarige man in zijn woning aan de Zodenpandweg in Bourtange overvallen en mishandeld. Omdat wij nog veel vragen over deze zaak hebben wordt op 7 januari 2020 in Opsporing Verzocht aandacht besteed aan deze woningoverval.

Reconstructie
Gisteren, donderdag 19 december, werden in Bourtange video-opnames gemaakt voor een reconstructie die in de uitzending op 7 januari te zien zal zijn. De 66-jarige man werd in zijn slaap overvallen en door een onbekende man mishandeld. Het slachtoffer lijdt aan een spierziekte waardoor hij zich op het moment van de overval niet verweren kon. Hij raakte bij deze gewelddadige overval gewond en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen. De man houdt er vermoedelijk blijvend letsel aan over. Waarom er zo veel geweld tegen hem werd gebruikt is tot op heden dan ook onduidelijk.

Buit
De overvaller ging er met geld en de auto van het slachtoffer vandoor. Deze auto werd korte tijd later teruggevonden in Vlagtwedde. 

Vragen
We hebben nog veel vragen over deze zaak en hopen daarom dat er mensen zijn die informatie hebben die het onderzoek verder kan helpen. Heeft u iets gezien in de periode rond de overval wat belangrijk kan zijn in het onderzoek, of heeft u andere informatie die naar de dader(s) kan leiden? Deelt u dit dan met ons via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.