Ga naar content

Drugs en illegaal vuurwerk in auto aangetroffen tijdens routinecontrole

Laatste update:

Terneuzen - Tijdens een routinecontrole op de Oranjestraat heeft de politie afgelopen nacht in een auto een partij softdrugs en illegaal vuurwerk aangetroffen. De 18 jarige bestuurder en de 17 jarige bijrijder uit Hoek werden aangehouden.

Drugs en illegaal vuurwerk in auto aangetroffen tijdens routinecontrole

Agenten surveilleerden vannacht omstreeks 02.00 uur in hun dienstauto over de Guido Gazellestraat. Ze werden gepasseerd door een auto met twee inzittenden. De dienders besloten een controle in te stellen. Ze gaven op de Oranjestraat een stopteken waaraan werd voldaan. Opvallend was dat beide inzittenden, jonge mannen,  ongevraagd direct uitstapten. Een van de politiemensen zag in het bestuurdersportier enkele gripzakjes met hennep en op de achterbank  meerdere dozen illegaal vuurwerk liggen.  De bestuurder en de bijrijder werden daarop aangehouden.

Henep, hasj en nitraten

Uiteindelijk werd bijna 400 gram hennep, 60 gram hasj, en 2,5 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Het ging om 6 dozen met elk 20 nitraten. Verder werden nog een wegschaal, ongebruikte gripzakjes en drie messen in beslag genomen.