Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee mannen gewond bij vuurwerkincident

Laatst gewijzigd op:

's-Hertogenbosch - Bij een incident met vuurwerk in ’s-Hertogenbosch zijn maandagavond rond 23.00 uur twee mannen zeer ernstig gewond geraakt.

Gevaarlijk vuurwerk

Het tweetal (beiden 32 jaar oud, uit Berlicum en ’s-Hertogenbosch) was op een pleintje aan de Zesde Haren bezig met het afsteken van zeer zwaar illegaal vuurwerk. Bij het afsteken van een mortiergranaat ging het mis. Deze ontplofte in het gezicht van de twee mannen. Daarop hebben zij met hevig bebloed gelaat uiteindelijk een woning in de omgeving weten te bereiken en aangebeld. De hevig geschrokken bewoners hebben vervolgens 112 gealarmeerd.

Letsel

Er kwam een traumahelikopter ter plaatse en twee ambulances. Beide mannen zijn ter plaatse behandeld en uiteindelijk afgevoerd naar het oogziekenhuis in Rotterdam. Daar worden ze vandaag verder geopereerd aan zeer ernstige verwondingen aan het gelaat. Eén van de mannen moet helaas een oog missen. De buurtbewoners die de beide mannen in eerste instantie opvingen is slachtofferhulp aangeboden.

Onderzoek

Door de politie is direct na het incident een onderzoek gestart in de woning van de man uit ’s-Hertogenbosch. Daar werden nog diverse cobra’s en mortiergranaten aangetroffen. Deze zijn inmiddels vernietigd. Ook de woning van de man uit Berlicum is vanmorgen doorzocht. Hier werden nog twee stuks zwaar vuurwerk gevonden en deze worden ook vernietigd.

Illegaal vuurwerk

Illegaal vuurwerk is strafbaar. De politie treedt hard op tegen gebruikers van illegaal vuurwerk, omdat dit vuurwerk levensgevaarlijk is en overlast en forse schade veroorzaakt. Tegen jongeren zouden we willen zeggen: besef je wat je met illegaal vuurwerk in huis haalt en wat je kunt aanrichten bij jezelf en anderen? Aan ouders is de oproep om hier niet de schouders over op te halen, maar te weten en beseffen wat uw kind mogelijk in huis heeft.

De politie reageert snel op meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk. Melden heeft altijd zin. Via de politie: 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 en www.meldmisdaadanoniem.nl.