Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Inbreker aangehouden in Hellevoetsluis, tweede dader voortvluchtig

Gepubliceerd op:

Hellevoetsluis - Twee mannen hebben vannacht ingebroken in een kledingwinkel aan de Struytse Hoeck in Hellevoetsluis. Een van hen kon in de winkel worden aangehouden, maar de andere ging er vandoor. De politie zag zich genoodzaakt te schieten.

Om ongeveer 03.30 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in de winkel. Toen zij daar aankwamen, bleek de ruit met een moker te zijn ingeslagen. Een van de daders was nog in de winkel aanwezig en was druk doende kleding van de rekken te verzamelen.  Deze 29- jarige man zonder vaste woon- of verblijfpaats werd aangehouden, maar zijn maat wist te vluchten. Toen agenten hem wilden aanhouden, maakte hij een beweging waardoor zij de indruk kregen dat hij een wapen wilde pakken. Zij namen geen enkel risico en schoten. De man wist echter zijn auto te bereiken en te vluchten. Er zijn geen aanwijzingen dat hij gewond is geraakt.

De politie stelde een onderzoek in de omgeving in, maar de man werd niet gevonden. Verder werden sporen en beelden veiliggesteld en getuigen gehoord.

Heeft u informatie?

Vermoedelijk is nog niet met alle getuigen gesproken en zijn er mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben. Ook beelden van camera’s in de omgeving kunnen belangrijk zijn in het onderzoek. Heeft u beelden? Of bent u getuige en hebt u nog niet met de politie gesproken? Bel dan svp met  0900-8844 of meld misdaad Anoniem, via 0800-7000. Of vul onderstaand tipformulier in.