Ga naar content

Hennepkwekerij ontdekt bij brand

Laatste update:

Helmond - Bij een brand in een lege stal aan de Elsdonk is vrijdagavond rond middernacht na bluswerkzaamheden een hennepkwekerij aangetroffen.

Hennep

Kort voor middernacht op vrijdag 27 december kwam de melding van de brand binnen. De brandweer had het vuur uiteindelijk snel gedoofd, maar bij nadere inspectie werden in de stal ruim drienhonderd potten aangetroffen met daarin de resten van een hennepkwekerij. We houden er ernstig rekening mee dat de brand is ontstaan doordat er met de electriciteit werd geknoeid voor de kwekerij. De politie doet verder onderzoek. Er is nog niemand aangehouden. 

Prioriteit

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven: via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M