Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachte van beroving bij vuurwerkdeal aangehouden

Gepubliceerd op:

Blerick - Zaterdagmorgen heeft de politie vanuit het project Pandora een 18-jarige man uit Blerick aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de beroving bij een vuurwerkdeal op 1e Kerstdag. Van een man uit Veldhoven werd die dag in Blerick 1900 euro gestolen.

Infographic van aanhouding verdachte van beroving bij illegale vuurwerkdeal

Op 1e Kerstdag rond het middaguur zou de verkoop plaatsvinden. Een 34-jarige man uit Veldhoven kwam met zijn auto naar Blerick om illegaal vuurwerk te kopen. Het slachtoffer trof de verkoper in Blerick en de man stapte bij hem in de auto. In plaats van vuurwerk te leveren bedreigde de verkoper het slachtoffer in de Gosewijnstraat met een mes en beroofde hem van 1900 euro die hij bij zich had. De verdachte vluchtte vervolgens te voet.

7 dagen celstraf
De politie startte direct na de beroving een onderzoek en deed een oproep via burgernet. Het onderzoek leidde naar de 18-jarige verdachte. De man is zaterdagmorgen in zijn woning aangehouden. De komende dagen zal hij in de cel doorbrengen. Los van deze zaak heeft de man nog zeven dagen celstraf openstaan.

Handel in illegaal vuurwerk
De politie sluit niet uit dat er meer mensen slachtoffer zijn geworden van deze verdachte. De politie onderzoekt of de verdachte daadwerkelijk handelt in illegaal vuurwerk.

Pandora, van onrust naar rust in de wijk!
De aanhouding komt voort vanuit Pandora. Pandora is de wijkgerichte aanpak waarbij de politie, gemeente Venlo, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst nauw samenwerkt om de veiligheid en de leefbaarheid in de wijk te vergroten. Criminaliteit moet een halt worden toegeroepen. Het leven in de wijk moet voor de wijkbewoners aangenamer, leuker en veiliger worden. Van onrust naar rust in de wijk! Pandora richt zich op meerdere wijken in de gemeente Venlo. Op dit moment ligt de focus op Blerick en in het bijzonder op het Vastenavondkamp.