Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Spookrijder crasht

Gepubliceerd op:

Tilburg - Een automobilist reed maandagavond 30 december om een nog onbekende reden door de middenberm op de Ringbaan-Zuid. Al spookrijdend kwam het voertuig tot stilstand tegen een hekwerk. De bijrijdster raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Politieauto bij een verkeerslicht

Meerdere getuigen zagen die avond hoe de auto rond 23.30 uur door de middenberm reed en al spookrijdend zijn weg vervolgde. Niet veel later kwam hij tot stilstand tegen een hekwerk. Toen de hulpdiensten op de locatie waren, moest de brandweer de vrouwelijke passagier uit het voertuig knippen. Deze 17-jarige Tilburgse raakte door de aanrijding dusdanig gewond, dat zij met de ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder, een 18-jarige Tilburger, liep geen letsel op. De politie nam bij de bestuurder een blaas- en speekseltest af. Er bleek geen sprake van alcohol- of drugsgebruik. Naast de auto trof de politie een lachgastank met een aantal ballonnen aan. Deze spullen zijn in beslag genomen. Het is nog onbekend of deze spullen van de inzittenden zijn. Ook de auto is voor verder onderzoek in beslag genomen

Tweede ongeval

Rond 01.20 uur vond er nog een eenzijdig ongeval plaats op de Ringbaan-Zuid. Hierbij raakte de 23-jarige bestuurster uit De Moer gewond en moest met spoed worden overgebracht naar het ziekenhuis. Zij verklaarde lachgas te hebben gebruikt.