Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigen gezocht beroving Wilhelminasingel

Laatst gewijzigd op:

Breda - Op vrijdag 6 december is een man beroofd op de Wilhelminasingel. Drie mannen zijn met de tas van het slachtoffer gevlucht. Twee van hen zijn aangehouden. We komen graag in contact met getuigen.

Politieauto

Rond 18:45 uur kwam er een melding van beroving binnen. Een persoon werd, na het oversteken vanaf de Nieuwe Ginnekenstraat, op de Wilhelminasingel aangesproken door drie mannen. Ze eisten zijn tas en dreigden volgens het slachtoffer dat ze in het bezit waren van een vuurwapen. De drie zijn met de tas gevlucht in de richting van de Vijverstraat.

Aanhoudingen

De politie had al snel een indicatie van twee van de drie mogelijke daders. Agenten zagen rond 20:45 uur een van hen rijden over de Tramsingel. Na het geven van een stopteken is een 19-jarige man uit Prinsenbeek aangehouden. De tweede verdachte is zich later op de avond, na aandringen van de politie, komen melden op bureau Chasseveld. Daar werd de 18-jarige Bredanaar ingesloten. Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Update

De recherche heeft zaterdag 7 december twee mannen van 18 en 23 jaar uit Breda aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de straatroof. Naast de derde betrokkene is nog een verdachte opgepakt. De vier verdachten blijven ingesloten.