Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigen gezocht van plofkraak afstortkluis

Gepubliceerd op:

Baarlo - Rond 04.45 uur melding van en plofkraak bij pinautomaat nabij de Napoleonsbaan Zuid (N273 ) in Baarlo. Omgeving is voorlopig nog afgezet in verband met onderzoek of er nog explosief materiaal is achtergebleven.

Getuigen gezocht!

Via Burgernet is een oproep gedaan voor een donkerkleurige auto (mogelijk type Audi) met verdachten, die kort na de knal wegreed in zuidelijke richting naar Kessel.

De schade aan pand betreft de afstortkluis. De rest van het pand kan pas nadat het veilig is worden onderzocht op schade. De ExplosievenOpruimings Dienst Defensie (EODD) is opgeroepen voor ondersteuning, om te onderzoeken of er geen sprake meer is van mogelijk explosief materiaal. Voorlopig blijft omgeving afgezet hiervoor. De naastgelegen N273 is wel open voor het verkeer.

Het is nog onduidelijk of er sprake is van buit. Bij een naastgelegen pand zijn autoruiten kapot gegaan als gevolg van de plofkraak en mogelijk materiaal tegen het pand gekomen. Er zijn geen gewonden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Iets gezien? Deel het!

Heeft u informatie over de plofkraak of de gezochte auto? Deel dit dan met de politie via 0900 - 88 44 of anoniem via 0800-7000. Ook kunt u foto’s of video’s delen via het onderstaande tipformulier