Ga naar content

35-jarige man jaagt inbrekers uit woning

Laatste update:

Akersloot - Zondagavond wist een 35-jarige man uit Akersloot zelf inbrekers uit een woning aan de Buurtweg te jagen.

Twee agenten controleren 's avonds op eventuele woninginbraak

Toen de man de voordeur opendeed zag hij dat de tussendeur van de woning openstond en in de woonkamer een vaas op de grond lag. Van boven hoorde hij geluiden komen, waarop hij de trap op liep en een inbreker tegen kwam. De man pakte de inbreker vast en terwijl hij dat deed kwam een tweede inbreker aangelopen. Deze inbreker duwde de man van de trap. Door de duw belandde de man onder aan de trap en nam tijdens de val de inbreker met zich mee. Voordat de inbrekers uit de woning konden vluchten, gaf de man een van de twee nog een rake klap. Daarop reageerde een van de inbrekers door de man een schop tegen zijn been te geven. Toen de politie eenmaal te plaatse was, waren de verdachten al gevlucht. Mogelijk is er een pet van inbrekers achtergebleven, deze zal op sporen worden onderzocht.

In dit geval is het kordate optreden van de man goed afgelopen en is hij verder niet gewond geraakt, maar de politie adviseert om bij dit soort situaties altijd direct 112 te bellen.

Getuigenoproep

Heb je op zondagavond rond 19.30 uur in de omgeving van de Buurtweg iets verdachts gezien? Dan vragen wij je dat te melden via 0900-8844. Blijf je liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Woninginbraak

Woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Er zijn vreemden in uw huis geweest, ze hebben aan uw bezittingen gezeten en misschien waardevolle spullen meegenomen. Helaas komt woninginbraak regelmatig voor. De politie doet er veel aan om inbrekers op te pakken. Zelf kunt u er met verschillende maatregelen voor zorgen dat inbreken in uw woning niet makkelijk is. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn uw woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven.

Klik hier voor meer informatie over woninginbraken.

2019027132