Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Onderzoek naar dodelijk schietincident Oss in volle gang, geen aangiftes

Laatst gewijzigd op:

Oss - Het onderzoek naar het schietincident in Oss, dat maandag een 43-jarige man uit Oss zijn leven kostte, is in volle gang. Een 59-jarige man uit Oss werd later op de dag zwaargewond gevonden in een pand aan de Molenweg in Oss. Waarschijnlijk heeft hij geprobeerd om zichzelf van het leven te beroven. De recherche ziet hem als verdachte in de zaak.

Oss

De man ligt nog altijd in zeer zorgwekkende toestand in het ziekenhuis. Hij is niet aanspreekbaar. In het onderzoek naar de toedracht spreekt de politie onder meer met mensen uit de omgeving van de verdachte en het slachtoffer.

Zakelijk conflict

De recherche kijkt ook uitgebreid naar een zakelijk conflict dat de twee al jarenlang hebben. Recent zijn er bij de politie geen aangiftes binnengekomen die daarmee verband houden. Wel is in 2015 melding gemaakt van een bedreiging die zou zijn geuit door de man die nu in het ziekenhuis ligt. De melder was de man die maandag om het leven kwam. In een gesprek met de politie gaf hij destijds nadrukkelijk aan geen aangifte te willen doen om de ruzie niet groter te laten worden.

Gesprek

Dinsdag verschenen in de media berichten dat er onlangs twee keer aangifte zou zijn gedaan door het latere slachtoffer of zijn familie in verband met bedreigingen. In de politiesystemen is hier echter niets over terug te vinden. Woensdag is met de familie van het slachtoffer gesproken, onder meer om hierover opheldering te krijgen: “Er zijn geen meldingen of aangiftes bij de politie gedaan. Het is een zeer emotionele periode voor de familie en dat begrijpen wij heel erg goed. Wij houden de familie op de hoogte van ontwikkelingen in ons onderzoek”, zo laat het rechercheteam weten.

Getuigen

De recherche zoekt nog altijd getuigen die hebben gezien wat er maandagochtend precies is gebeurd op de Anna Bijnsstraat. Rond 7.45 uur waren er veel mensen in de buurt. Ze hebben mogelijk belangrijke informatie, bijvoorbeeld over de dader of daders. Iedereen die meer weet wordt opgeroepen om contact op te nemen met het rechercheteam op 0900-8844. Anoniem reageren kan ook: 0800-7000. Onderstaand tipformulier kan uiteraard ook worden gebruikt.