Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Oplettende burger attendeert politie op woninginbrekers

Gepubliceerd op:

Bergen op Zoom - Vrijdagavond zijn twee mannen in de Grétrystraat aangehouden als verdachten van een woninginbraak in de Sibeliusstraat.

Een oplettende omwonende waarschuwt rond 20.00 uur de politie als deze twee personen over een schutting aan de achterzijde van de Sibeliusstraat ziet klimmen en een derde persoon op de uitkijk lijkt te staan. Opgeroepen agenten treffen in de Grétrystraat een 27-jarige man uit Nieuwegein en een 26-jarige man uit Oosterhout aan. Beide mannen zijn aangehouden op verdenking van voorbereidingshandelingen tot een inbraak. Een auto van één van hen is in beslag genomen.

Derde verdachte ontsnapt

Kort na de aanhoudingen komt er een vrouw naar de agenten toe lopen. Zij vertelt dat inbrekers bij haar in de woning aan de Sibeliusstraat zijn geweest. Beide mannen zijn voor verhoor en nader onderzoek overgebracht naar een politiecellencomplex. Zij worden gezien als verdachten van de woninginbraak. Naar de derde verdachte wordt nog gezocht. Deze is volgens een getuige vermoedelijk richting de Ravelstraat weggelopen.