Ga naar content

Vijfde verdachte ernstige mishandeling Dordrecht aangehouden

Laatste update:

Dordrecht - Een 26-jarige man is zaterdagmiddag zeer ernstig toegetakeld op de Johan Wagenaarstraat in Dordrecht. Vier mannen werden direct aangehouden, een vijfde verdachte was gevlucht. Deze 17-jarige uit Zwijndrecht is nu ook aangehouden.

Agent naast auto, van bovenaf gezien

Aan de mishandeling ligt vermoedelijk een verkeersconflict ten grondslag. De man en zijn vriendin zaten op een scooter en twee van de latere verdachten ook. Ter hoogte van de Patersweg kwam het bijna tot een botsing. 

De twee latere verdachten op de andere scooter achtervolgden het slachtoffer en zijn vriendin en trommelden op een bepaald moment nog wat vrienden op. Op de Johan Wagenaarstraat vond de mishandeling plaats, waarbij naast de twee mannen op de scooter nog drie andere mannen betrokken waren. Het slachtoffer liep bij de vechtpartij een gebroken kaak op en letsel aan zijn been.

Agenten hielden meteen na de mishandeling vier mannen aan uit Zwijndrecht van 18 en 19 jaar oud. De vijfde verdachte vluchtte ter voet in de richting van de Zuidendijk. Zijn identiteit was bekend. De 17-jarige jongen uit Zwijndrecht is maandagochtend aangehouden en zal deze week worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. De overige vier verdachten zijn heengezonden. Het Openbaar Ministerie buigt zich nog over hun zaak.