Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Man aangehouden op verdenking van woning- en auto-inbraak

Gepubliceerd op:

Bergen op Zoom - Politiemensen hebben in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 februari 2019 rond 03.00 uur op de kruising van de Waalstraat en de Merwedelaan een 43-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden op verdenking van woninginbraak en auto-inbraak.

De agenten reageerden op een melding dat er was ingebroken in een woning in de Waalstraat. Een oplettende getuige had verdachte geluiden gehoord en kort daarna een verdacht persoon zien weglopen en waarschuwde de politie. Toen de agenten die op de melding reageerden bijna in de Waalstraat waren, zagen ze een man staan die voldeed aan het opgegeven signalement en spraken hem aan.

Inbrekerswerktuig

Andere politiemensen constateerden ondertussen dat iemand geprobeerd had in te breken in een woning in de Waalstraat, waarna de verdachte werd aangehouden. Hij bleek inbrekerswerktuig op zak te hebben. Hij moest mee naar het bureau voor nader onderzoek en verhoor. 
Toen de agenten verder gingen met hun onderzoek, troffen ze in de Amstelstraat een auto aan waarin was ingebroken. Ze nemen deze auto-inbraak in het onderzoek mee, net als een in de nacht van 31 januari op 1 februari gepleegde auto-inbraak op de Noordsingel, waarbij een man is gezien die eveneens aan het signalement van de nu aangehouden verdachte voldoet. 
De politie zet het onderzoek vandaag voort en verricht onder andere sporenonderzoek. De verdachte zit nog vast.