Ga naar content

Auto en vuurwapen in beslag genomen in onderzoek naar vermeend schietincident Heistraat

Laatste update:

Helmond - In het onderzoek naar de toedracht van een vermeend schietincident in de Helmondse Heistraat, namen we vrijdag een auto en een vuurwapen in beslag. Deze worden op sporen onderzocht.

Politiepolo hangen op een rij

De eigenaar van de in beslag genomen auto werd door ons als getuige gehoord. Hij bleek de auto die nacht ook te hebben bestuurd. Zijn verklaring wordt meegenomen in het onderzoek. In de auto werd een vuurwapen gevonden. Dit wordt nader onderzocht en uiteraard wordt er gekeken of dit mogelijk bij het schietincident betrokken was.

Weinig spraakzaam

Het 18-jarige slachtoffer ligt nog steeds in het ziekenhuis en is nog weinig spraakzaam als het gaat om het verschaffen van informatie over wat er gebeurd is. De 23-jarige man die bij hem was in het ziekenhuis en werd aangehouden met munitie en een flink geldbedrag op zak, zit nog steeds vast. Hij wordt maandag voorgeleid aan een rechter commissaris.

Schotwond

Vrijdagochtend rond 2.30 uur kwam een melding binnen dat iemand met een schotwond naar het ziekenhuis in Helmond was gebracht. Het bleek te gaan om een 18-jarige man uit Helmond. Een 23-jarige bekende van het slachtoffer was ook in het ziekenhuis aanwezig. De man met het schotwond zou slachtoffer zijn van een schietincident dat kort daarvoor in de Heistraat zou hebben plaatsgevonden. Wij vonden echter geen enkele aanwijzing in die straat dat een schietincident kon bevestigen.

Informatie

We houden voorlopig nog met alle denkbare scenario’s rekening wat betreft de toedracht van het schietincident. Nog steeds is daarom alle informatie die ons kan helpen welkom. Bel via 0900-8844 met de districtsrecherche in Helmond als u iets weet. Als u liever uw naam niet zegt kunt u informatie kwijt via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.