Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Dode man in Osse flatwoning slachtoffer misdrijf

Laatst gewijzigd op:

Oss - Zaterdagavond tegen acht uur troffen agenten op aanwijzing van familie een dode man aan in een flatwoning aan de Lisztgaarde. Het gaat om de 63-jarige bewoner, die daar alleen woonachtig was. De man werd het slachtoffer van een misdrijf.

Forensische recherche

Familie bezocht de man omdat ze met hem geen contact kregen. Ze troffen hem in zijn woning aan en alarmeerden direct de hulpdiensten. Ambulancemedewerkers waren snel ter plaatse maar konden niets meer voor hem doen. Uit de aangetroffen situatie in de woning blijkt dat de man het slachtoffer werd van een misdrijf. Wat hem uiteindelijk het leven heeft gekost wordt onderzocht.

TGO

In de loop van de zaterdagavond kwam een Team Grootschalige Opsporing (TGO) bijeen die meteen zijn gestart met een rechercheonderzoek naar wat er in de woning gebeurd kan zijn. Forensisch rechercheurs zijn sinds ongeveer half tien bezig met minutieus sporenonderzoek in de woning en de omgeving daarvan. Naar het zich laat aanzien zal het forensisch onderzoek nog een groot deel van de nacht doorlopen. Uiteraard zullen we in het rechercheonderzoek in de flat op zoek gaan naar mogelijke getuigen. Maar ook zijn we op zoek naar eventueel beschikbare bewakingsbeelden in en in de buurt van de flat.

Wie heeft het slachtoffer nog gezien?

Wanneer de man precies is gestorven is vooralsnog niet duidelijk. We spreken daarom graag met mensen die het slachtoffer kennen en hem mogelijk de afgelopen dagen nog hebben gezien of gesproken. Maar we komen ook graag in contact met mensen die vrijdag of zaterdag  in of in de buurt van de flat iets verdachts hebben gezien. Mogelijk in het bijzonder op de 10e verdieping waar de man woonde, bij de lift of de trap? Misschien zag u iemand die zich verdacht gedroeg of mogelijk iemand die op de vlucht leek  te zijn? Mogelijk woont u in de buurt en heeft u een bewakingscamera waarop iets te zien is? Alle informatie die ons op weg kan helpen is welkom. Deel die informatie met het rechercheteam in Oss via 0900-8844 of eventueel via de M-lijn, 0800-7000 als u liever uw naam niet zegt

Terughoudend

We proberen zo open mogelijk over dit soort ernstige zaken te communiceren en we hopen op uw hulp als u iets weet. Maar omdat we nog geen duidelijkheid hebben over de toedracht, zijn we ook juist weer erg terughoudend met het delen van informatie. Zo weet bijvoorbeeld een mogelijke dader waarschijnlijk als enige wat er precies in die woning is gebeurd. Het delen van te veel zogenoemde daderinformatie kan ons rechercheonderzoek frustreren.