Ga naar content

Grove woningoverval Oisterwijk in Opsporing Verzocht

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Oisterwijk - Vanavond wordt in Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de grove woningoverval in Oisterwijk. Hier werden een moeder en een zoon op zaterdagnacht 24 november door twee gewapende mannen overvallen in hun huis aan de Scheepersdijk.

Terwijl de moeder en zoon beiden op de bank zitten, staan er ineens twee mannen, waarvan een met pistool, in de woonkamer. Ze roepen om de kluis en proberen de vrouw vast te binden met duct tape. Die zet het op een gillen waarop de daders toch maar weer vertrekken. Als ze de daders na kijkt, ziet ze buiten nog een derde man, mogelijk op de uitkijk staan. De mannen rennen vervolgens weg in de richting van de Gemullehoekenweg.

De overvallers zijn misschien twee minuten binnen geweest, het ging razendsnel. Maar de impact op de moeder en haar zoon is er niet minder om. Het is een traumatische ervaring, die nog veel tijd gaat vergen om te verwerken.

Camerabeelden

Zonder buit gingen de daders er weer vandoor. Een camera in de buurt maakte interessante beelden. Niet van twee, maar van vijf jongemannen, waarvan de politie denkt dat ze met de overval te maken hebben.

Opsporing Verzocht is dinsdag vanaf 20.30 uur te zien op NPO1. Direct na de uitzending is het item ook terug te zien op onze website.