Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Schietincident Amsterdam Zuidoost

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - De politie doet onderzoek naar een schietincident op maandagavond 25 februari 2019 in Amsterdam Zuidoost.

Politie-embleem

Rond 20.15 vindt er een schietincident plaats in een portiek aan de Maasdrielhof in Amsterdam Zuidoost. Drie verdachten slaan daarbij op de vlucht. Als de hulpdiensten ter plaatse komen wordt een 50-jarig slachtoffer met schotwonden naar het ziekenhuis overgebracht, de man is buiten levensgevaar.

De politie doorzoekt de omgeving rondom de Maasdrielhof op zoek naar de verdachten. Eén kilometer verderop treffen zij een man aan op de Huntumdreef. De man berooft zichzelf op dat moment van het leven. De identiteit van de overleden man is nog onbekend. De recherche doet hier onderzoek naar.   

De politie onderzoekt of de twee incidenten verband met elkaar hebben.

Update

We merken dat er veel vragen zijn rondom de zelfdoding aan de Huntumdreef. Zo circuleren er video’s op sociale media. De agenten die gister op zoek waren naar verdachten naar aanleiding van het schietincident aan het Maasdrielhof zien een man over een hek klimmen bij de Huntumdreef. Hij springt in het water. De politieagenten spreken hem aan en vragen hem uit het water te komen en zijn handen te laten zien. De man klimt uit het water en berooft zichtzelf vervolgens van het leven met een vuurwapen dat hij bij zich draagt. De recherche van Eenheid Amsterdam doet onderzoek. De Rijksrecherche doet in dit geval geen onderzoek omdat er niet door de politie is geschoten.

__________________________________________________________
Heb jij vragen over zelfmoord?

Stichting 113 Zelfmoordpreventie0900-0113 of www.113.nl

Openingstijden: 24 uur, 7 dagen per week