Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Dodelijke aanrijding, oude groene Opel Astra gezocht

Laatst gewijzigd op:

Renswoude - In verband met een dodelijke aanrijding die op zondag 10 februari plaatsvond is de politie op zoek naar een oude groene Opel Astra.

Nieuwe uniform politie

Een 76-jarige vrouw uit Renswoude werd op zondagavond 10 februari rond 19.50 uur op een zebrapad aan de Dorpsstraat aangereden. De automobilist reed met hoge snelheid door en liet haar ernstig gewond op het zebrapad achter. Omstanders kwamen het slachtoffer direct te hulp. Zij werd ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht en is daar op vrijdag 22 februari aan haar verwondingen overleden. De recherche is meteen met een onderzoek gestart, heeft met meerdere getuigen gesproken en heeft bewakingsbeelden bekeken. Uit dat onderzoek komt naar voren dat de doorgereden auto vermoedelijk een ruim 20 jaar oude groene Opel Astra hatchback (zogenaamd model F, bouwjaren van 1991 tot 1998) is en vermoedelijk uit de omgeving van Renswoude en/of Scherpenzeel komt. Als gevolg van de aanrijding heeft de auto waarschijnlijk schade aan de voorzijde opgelopen, al kan het zo zijn dat die schade inmiddels is hersteld. Het in een eerder persbericht genoemde gedeelte van een kenteken is hoogstwaarschijnlijk niet correct en hoort NIET bij de nu gezochte Opel Astra. Mogelijk is dat kenteken niet geheel juist genoteerd of hoort het bij een andere auto die op het moment van de aanrijding ook over de Dorpsstraat reed.

Uw tip!

•        Wie heeft een ruim 20 jaar oude groene Opel Astra in of in de omgeving van Renswoude/Scherpenzeel gezien?

•        Wie kent iemand die op of rond de dag van het ongeval beschikte over een groene Opel Astra en mogelijk intussen niet meer die auto gebruikt?

•        Wie weet wie een dergelijke auto heeft of waar een dergelijke auto staat?

•        Wie weet wie de auto mogelijk heeft bestuurd?

Ook alle andere informatie is welkom die kan helpen de doorrijder te achterhalen. Geef uw informatie door via 0900-8844 of maak gebruik van het onderstaande tipformulier. Ziet u de mogelijk betrokken auto staan of rijden? Geef dit dan direct door via 112!

 

Televisie

Op televisie wordt in Bureau Hengeveld,  het regionale opsporingsprogramma van RTV Utrecht, en in Bureau GLD, het regionale opsporingsprogramma van Omroep Gelderland, op woensdag 27 februari aandacht aan deze zaak besteed.

Zo onderneemt u actie: