Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Snelheidscontrole bij wegwerkzaamheden

Gepubliceerd op:

Alkmaar - Op woensdagmorgen hield de politie een snelheidscontrole op de Ommering N242 ter hoogte van de Leeghwaterbrug. De controle werd gedaan in verband met de wegwerkzaamheden die daar momenteel worden uitgevoerd. Ter plaatse geldt een (tijdelijke) maximum snelheid van 50 km per uur.

Het verkeer komende vanuit de richting Heerhugowaard, gaande in de richting Akersloot werd gecontroleerd. Van de 5750 passanten reden er 520 te snel. Hiermee kwam het overtredingspercentage op 9 %. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km per uur. Alle overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Onveilig gevoel

Dat wegwerkers door te hoge snelheden daadwerkelijk in gevaar kunnen raken is duidelijk, maar veel weggebruikers voelen zich ook onveilig bij wegwerkzaamheden door het gedrag van medeweggebruikers. Te hoge snelheid, bumperkleven, maar ook onzeker rijgedrag bij smalle rijstroken, een overvloed aan verkeersborden een haperende navigatie maken het verkeer er niet veiliger op. Houd je daarom aan de maximum snelheid. Wel zo veilig voor iedereen.