Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Mislukte plofkraak Cornelis Schuytstraat

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - De recherche doet uitgebreid onderzoek naar een plofkraak die heeft plaatsgevonden in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 februari aan de Cornelis Schuytstraat. De plofkraak is mislukt.

Even voor 03.00 uur krijgt de meldkamer meerdere meldingen dat er een explosie heeft plaatsgevonden. Op de locatie treffen toegesnelde agenten een zwaarbeschadigde geldautomaat aan op het pleintje van de Cornelis Schuytstraat. De daders, vermoedelijk twee personen op een scooter, zijn gevlucht. Deze personen droegen waarschijnlijk bivakmutsen en een lampje op hun hoofd en zijn vermoedelijk over de Valeriusstraat richting de Amstelveenseweg gevlucht. Het is de daders niet gelukt om buit te maken.

Van meerdere panden en woningen zijn de ruiten beschadigd als gevolg van de explosie. Vanwege het onderzoek naar de gebruikte explosieven is er een ruim gebied afgezet. De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie heeft onderzoek verricht op de locatie. Nadat het gebied door hen is vrijgegeven zijn forensische rechercheurs begonnen met het sporenonderzoek. De Cornelis Schuytstraat is afgezet tussen de Valeriusstraat en de Lairessestraat. Bewoners werd enige tijd gevraagd om binnen te blijven tot het onderzoek naar de explosieven was afgerond. Vanaf 07.00 uur konden bewoners hun woningen gewoon weer in- en uit. Vanwege de ruitschade bij meerdere woningen, wordt bewoners geadviseerd om vanwege hun eigen veiligheid, alert te zijn op mogelijke glasscherven in huis. Omdat Liander herstelwerkzaamheden aan het netwerk moest verrichten als gevolg van de explosie, is het stroom er in de straat kort afgeweest.

De recherche spreekt graag met getuigen. Informatie kan worden doorgegeven via 0900-8844. Het is daarnaast ook mogelijk om informatie door te geven via het onderstaande tipformulier.