Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Drugsafvaldumpers betrapt

Gepubliceerd op:

Ambt Delden - De politie kon gisteravond vijf drugsafvaldumpers aanhouden nadat een alerte burger hen op heterdaad had betrapt. Het gaat om vijf mannen, tussen de 24 en 31 jaar, uit Almelo, Enschede, Gaanderen, Rotterdam en Schiedam.

Rond 19.50 uur kreeg de politie een melding van een alerte burger die een auto had aangetroffen in het buitengebied met drugsafval. De auto zat vast in de modder en de melder zag een aantal mannen bij de auto staan die vuilniszakken vol hennepafval aan het lozen waren in het bos. Eenmaal ter plaatse zagen agenten dat er vier mannen bij de auto stonden. Eén man was gevlucht door het bos maar kon door een hondengeleider, met hulp van zijn diensthond, worden aangehouden.

Verdachte situatie? Bel 112!

Het melden van verdachte situaties helpt! Deze drugsafvaldumpers waren de klos dankzij een alerte getuige die de verdachte situatie doorbelde aan ons. Wij zijn heel erg blij met dit soort meldingen!  Onder de noemer ‘112, daar vang je boeven mee’ benadrukken we regelmatig hoe belangrijk het is om bij alle heterdaadsituaties 112 te bellen. En dus ook bij glasgerinkel bij de buren of verdachte personen die door tuinen lopen of door ramen turen. Daar waar mogelijk gaan we er meteen op af! 

(2019057905 AC)