Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Jongemannen aangehouden na schieten met paintballwapen

Gepubliceerd op:

Eindhoven / St. Oedenrode - Woensdagavond rond 21.00 uur hielden we vier jongemannen (18, 18, 18 en 20 jaar) uit Eindhoven aan op de rijksweg A50 omdat ze in Eindhoven een auto hadden beschoten. In hun auto, een zwarte Mercedes A-klasse, vonden we een paintballwapen.

Inmiddels is duidelijk geworden dat diezelfde avond er waarschijnlijk tenminste nog één andere man door mogelijk dezelfde personen werd beschoten. Dat gebeurde nabij de Karpendonkse plassen. Het slachtoffer liep daar kennelijk blauwe plekken en een besmeurde jas bij op en deed aangifte. In diezelfde buurt werd ook de auto beschoten. De bestuurder belde de politie en reed nog een stuk achter de Mercedes aan. Hij zette ons op het goede spoor, waarna de auto werd staande gehouden onder Sint Oedenrode. De inzittenden werden aangehouden. Ze zitten nog vast. De zwarte Mercedes werd in beslag genomen.

Eerdere incidenten met Mercedes

Uit ons onderzoek blijkt dat inzittenden van de betreffende zwarte Mercedes A-klasse de afgelopen weken mogelijk in Eindhoven vaker betrokken zijn geweest bij soortgelijke incidenten. Wij hebben aanwijzingen dat er vaker vanuit deze auto mensen zijn beschoten of dat er vanuit deze auto vuurwerk naar mensen is gegooid. We komen daarom graag in contact met getuigen of mensen die iets dergelijks is overkomen en daarbij een zwarte Mercedes hebben gezien. Bel met de recherche in Eindhoven-Noord via 0900-8844  als u zich nog niet eerder heeft gemeld!

Verboden op openbare weg

Een paintballwapen is op zich geen verboden wapen, zolang je deze alleen op privéterrein of op een terrein met een speciale vergunning gebruikt. Je moet wel minimaal 18 jaar oud zijn. Het is echter wel verboden om het wapen op de openbare weg bij je te hebben en te gebruiken. Nepwapens die veel lijken op echte vuurwapen en daardoor geschikt zijn om iemand mee te bedreigen, zijn sowieso wel verboden.