Ga naar content

Verdachten inbraak aangehouden dankzij deelnemer Burgernet

Laatste update:

Soest - De politie heeft zaterdagavond 29 december dankzij een deelnemer aan Burgernet snel na een inbraak bij een woning aan de Olijkeweg twee verdachten aangehouden.

De verdachten zijn twee jongemannen uit Soest van 18 en 19 jaar. De inbraak vond plaats rond 22.30 uur. Toen ze in de gaten kregen dat de bewoner van het huis aan de Olijkeweg nog thuis was, gingen de inbrekers ervandoor. De gewaarschuwde politie ging op zoek naar de verdachten.

Burgernet in actie

De meldkamer verspreidde per telefoon het signalement van de verdachten onder de deelnemers aan Burgernet in de omgeving.  Zij werden gevraagd om in verband met een verdachte situatie naar de verdachten uit te kijken. Dat leverde het gewenste resultaat op. Een deelnemer van Burgernet zag een de verdachten op de Verlengde Kolonieweg en gaf dat door aan de meldkamer. Die stuurde vervolgens de agenten op de verdachten af.

Aanhouding

De verdachten werden aangehouden en in belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Aanmelden

Uitkijken naar verdachten? Meehelpen vermisten terug te vinden? Dat kan gemakkelijk door mee te doen aan Burgernet. Samen maken we het veiliger! Ga naar burgernet.nl en meld u aan. Deelname aan Burgernet is gratis.