Ga naar content

Drie meisjes gezocht na gewelddadige beroving

Laatste update:

Den Bosch - De recherche onderzoekt een gewelddadige beroving van een 27-jarige vrouw in ’s-Hertogenbosch. Het team zoekt naast de daders ook drie belangrijke getuigen. Het gaat om meisjes die afgelopen weekend hebben gezien dat de vrouw met geweld van haar tas werd beroofd op de Parallelweg.

Nieuwe uniform politie

De Japanse vrouw, die tijdelijk in Nederland verbleef, liep op zaterdag 12 januari even voor 17.45 uur met haar rolkoffer vanaf het station over de Parallelweg. Ter hoogte van de Nelson Mandelalaan werd ze door twee onbekende mannen belaagd. Ze werd door één van de twee geslagen en aan haar haren naar de grond getrokken. Met de schoudertas van de vrouw gingen de daders er te voet vandoor richting het Paleiskwartier. Het slachtoffer was behoorlijk onder de indruk van wat haar was overkomen en belde niet meteen de politie.

Melding

Een man die in de buurt was belde direct na de beroving wél met de politie. Hij vertelde dat hij drie meisjes hoorde schreeuwen in de omgeving van de Parallelweg. Ze waren volgens de getuige behoorlijk in paniek. Hij wist niet wat er aan de hand was. Agenten die op zoek gingen naar de meisjes, maar troffen in de buurt niemand aan. Pas toen het slachtoffer rond 19.00 uur naar het bureau kwam voor aangifte kon er een verband worden gelegd met de beroving.

Wie waren de meisjes?

De genoemde meisjes zijn voor de politie hele belangrijke getuige in het onderzoek naar deze gewelddadige straatroof en het onderzoeksteam in met spoed op zoek naar de drie. Ben of ken jij één van de meisjes? Of heb je ook iets gezien of gehoord van de beroving? Neem dan contact op de recherche op 0900-8844 of meld het via onderstaand tipformulier.