Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Postbezorger beroofd, politie zoekt getuigen

Gepubliceerd op:

Bavel - Een postbezorger werd donderdagochtend 17 januari op de Deken Dr. Dirckxweg rond 10.30 uur beroofd van zijn postpakketten. De politie heeft een onderzoek gestart naar deze beroving en zoekt getuigen.

De bezorger reed die ochtend zijn route in zijn witte Volkswagen Caddy. Nadat hij op de Dielishoek een pakket had bezorgd, werd er voordat hij wegreed door een man op de bijrijderszijde geklopt. Hij vroeg de bijrijdersdeur te openen. Deze jongeman, van vermoedelijk Noord-Afrikaanse afkomst, droeg een donker trainingspak en een rode pet met een klein Nike-logo. Hij stapte vervolgens in het voertuig en bedreigde de chauffeur met vermoedelijk een stroomstootwapen. De dader verzocht de chauffeur weg te rijden. Ondertussen moest hij zijn telefoon afstaan. Uiteindelijk moest de bezorger op de Deken Dr. Dirckxweg stoppen. Hier zag het slachtoffer kans weg te komen. Hij rende richting een manege en vroeg hier om hulp. Hierop werd de politie gealarmeerd. Bij aankomst troffen zij in de auto van de bezorger opengescheurde pakketten aan, waar de inhoud uit verdwenen was.

Mogelijk achtervolgd

De bezorger kreeg tijdens zijn rit de indruk dat een auto hem volgde. Dit was door een lichtgrijze Volkswagen Golf 7 met daarin drie mannen. Allen droegen een pet. Nadat het slachtoffer op de Deken Dr. Dirckxweg wegrende, zag hij eenzelfde lichtgrijze Volkswagen Golf in de richting van zijn auto rijden. Hij vermoedt dat dit voertuig en de inzittenden dan ook betrokken zijn bij de beroving.

Heeft u iets gezien?

Bent u getuige geweest van de beroving of heeft u meer informatie over de dader(s) of misschien de lichtgrijze Volkswagen Golf? Bel dan met ons via 0900 8844 of via het politie WhatsApp nummer 06-1220 7006. Anoniem bellen kan ook via 0800 7000.