Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Kijkers Bureau Rijnmond herkennen verdachte van straatroof

Gepubliceerd op:

Rotterdam - Kijkers van Bureau Rijnmond hebben de verdachte van een laffe beroving achter de tralies weten te krijgen. Vier kijkers herkenden man in de uitzending van het Rotterdamse opsporingsprogramma van 17 januari en belden de politie.

Voor een arrestant wordt ingesloten wordt deze gefouilleerd en in Progis ingevoerd

De man zou op 11 september 2018 op de Dordtselaan thv een mes op de keel van het slachtoffer hebben gezet en hem gedwongen hebben om geld af te geven. Het slachtoffer, een 20-jarige Rotterdammer met een lichte verstandelijke beperking, had geen geld op zak en moest vervolgens naar meerdere pinautomaten lopen.

Opnieuw
Op 3 november 2018 zag de verdachte zijn slachtoffer opnieuw en ook de Rotterdammer herkende de dader direct. De dader eiste opnieuw geld, maar bedreigde het slachtoffer deze keer niet. Nog onder de indruk en bang van de vorige keer gaf het slachtoffer zijn geld af.

Recherche
Na het vaststellen van de identiteit van de verdachte, startte de recherche een opsporingsonderzoek. De 39-jarige man uit Rotterdam bleek in Middelburg te verblijven. Hij zit vast en wordt verhoord.

Bureau Rijnmond
Help de politie deze en andere misdrijven op te lossen en uw buurt nog veiliger te maken. Kijk naar Bureau Rijnmond op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur). Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse Social Media.