Ga naar content

Nieuwe werkwijze uniformbezorging

Laatste update:

Den Haag - Dienstkleding van de politie wordt vanaf vandaag uitsluitend bezorgd op politielocaties. Dit besluit is genomen op basis van de uitkomsten van een tussentijdse evaluatie. Veiligheidsaspecten spelen hierbij een belangrijke rol en achterstanden in de uitlevering worden hierdoor sneller ingelopen. De politie richt nieuwe afhaalpunten in waar politiemedewerkers hun kleding kunnen afhalen.

Uniformjassen aan een kledingrek

Evaluatie

Het is van essentieel belang dat pakketten met politie-uniformen zorgvuldig en veilig worden verzonden. Sinds 1 juli 2017 werden daarom in een pilot politie-uniformen door beveiligd transport met een Track & Trace-systeem bezorgd bij medewerkers thuis of op een politielocatie. Deze wijze van bezorging is tijdens de pilot geëvalueerd. Uit de tussenevaluatie blijkt dat een hoog percentage van de pakketten retour kwam vanwege de veiligheidseisen die gesteld werden aan de bezorgwijze. Dit zorgde voor klachten bij politiemedewerkers die hierdoor lang op de kleding moest wachten.

Oplossing

De politie heeft mede naar aanleiding van de uitkomsten van de pilot besloten dat de uniformen nu alleen opgehaald kunnen worden op politielocaties. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, komen er meer afhaalpunten waar de politiemedewerkers hun uniformen kunnen ophalen. Ook kunnen politiemedewerkers nu voor collega’s uniformen afhalen. De achterstanden in de uitlevering worden hierdoor sneller ingelopen, zodat politiemedewerkers tijdig beschikken over hun kleding.