Ga naar content

Drugs, wapens en geld gevonden

Laatste update:

Breda/ Sprundel/ Etten-Leur - Agenten van de Landelijke Eenheid hebben woensdagmiddag 23 januari rond 16.00 uur een 29-jarige man uit Sprundel aangehouden op industrieterrein Vosdonk (Breda). De man reed rond in een auto vol verpakking voor vermoedelijk drugs. Op de verpakking werden drugsresten aangetroffen.

Het ondermijningsteam werd ingeschakeld en in overleg met de officier van justitie werd besloten een bedrijfspand in Etten-Leur en de woning van de verdachte in Sprundel te doorzoeken op basis van de opiumwet.

Bedrijfspand

In de loods waar de verdachte een bedrijf heeft gevestigd werden een jammer en zo’n 300 gram harddrugs, vermoedelijk amfetamine, in beslag genomen. Ook nam de politie een harddisk in beslag voor verder onderzoek.

Woning

Ook de woning van de verdachte werd doorzocht. Daar namen agenten drie vuurwapens, tientallen xtc-pillen, een paar gram cocaïne, twee kostbare horloge, munitie, een stroomstootwapen, een ploertendoder en een geld bedrag van zo’n 15.000 euro in beslag.

geldbedrag Sprundel

Auto

De auto van de verdachte is in beslag genomen om verder te kunnen onderzoeken. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Bestuurlijke rapportage

De politie zal een bestuurlijke rapportage opmaken voor de gemeente Etten-Leur en Rucphen. De burgemeesters van beide plaatsen zouden op basis hiervan kunnen besluiten de woning en het bedrijfspand te sluiten.