Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Zoekapp leidt naar gedroogde henneptoppen

Gepubliceerd op:

Bergen op Zoom - Vrijdagmiddag rond 15.30 uur meldde de eigenaar van een smartphone dat zijn telefoon was gestolen. Hij had de zoekapp van zijn telefoon aan staan, dus hij kon de telefoon volgen. De plek waar de telefoon zou zijn zou een adres in de Bergse wijk Gageldonk betreffen.

Agenten zijn naar het opgegeven adres gegaan en overlegden met de Officier van Justitie of zij in een van de woningen in de straat mochten zoeken om de telefoon te vinden. Omdat de zoekapp niet heel nauwkeurig aangaf dat de telefoon exact op het genoemde adres zou zijn (de locatie wisselde tussen meerdere woningen in de straat), kon de Officier van Justitie geen toestemming geven om in die woning naar binnen te gaan en naar de telefoon te zoeken. Er was immers geen sluitend bewijs dat de telefoon daadwerkelijk daar was. In de tussentijd kwamen er wel mensen uit de woning. Deze mensen zijn door de agenten staande gehouden nadat hen is uitgelegd wat er aan de hand was.

Hennep

Op het moment dat de agenten stonden te wachten op de beslissing van de Officier van Justitie zagen zij een man de brandgang inlopen. Deze man zette een tas met gedroogde henneptoppen neer in de brandgang. De man, een 22-jarige inwoner van Bergen op Zoom, is hierop aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij een verklaring heeft afgelegd. Rond 21.30 uur is de man weer in vrijheid gesteld. De Bergenaar heeft een dagvaarding meegekregen en mag zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden. Er werd in totaal 289 gram gedroogde henneptoppen in beslag genomen en vernietigd. Direct na zijn aanhouding gaven de bewoners van de woning toestemming om in de woning rond te kijken of er nog meer drugs aanwezig waren. Maar meer werd er niet gevonden door de agenten.

Nader onderzoek

Met betrekking tot de diefstal van de telefoon stelt de politie nog wel een nader onderzoek in. Er worden camerabeelden opgevraagd van de plaats waar de telefoon werd gestolen. Wellicht dat de informatie die daar uit komt de politie verder kan helpen in het vinden van de persoon die de telefoon heeft weggenomen.