Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verkeerscontroles tijdens de nachtdienst

Gepubliceerd op:

Middelburg, Vlissingen - Tijdens de nachtdienst in de nacht van zaterdag op zondag zijn door de dienstdoende agenten op de Koningsweg in Vlissingen en op de Koestraat in Middelburg verkeerscontroles gehouden.

In Middelburg werd voornamelijk gecontroleerd op het gebruik van alcohol bij bestuurders die de stad in gingen. In totaal zijn er 118 blaastesten uitgevoerd door agenten. Er werden geen overtredingen geconstateerd. Wel werd een bestuurder bekeurd vanwege een verlopen rijbewijs.

In Vlissingen namen de controlerende politiemensen ook een rollenbank mee naar de controlelocatie. Er zijn negen brom- en snorfietsen gecontroleerd op constructiesnelheid, maar geen van allen bleek een te hoge constructiesnelheid te hebben. Voor de rest werden er voor allerlei overtredingen bekeuringen uitgeschreven.

Veel overtredingen geconstateerd

20 fietsers reden zonder licht, twee automobilisten hadden geen rijbewijs en vier konden het rijbewijs niet tonen aan de agenten. Eén bromfietser vond het nodig om een ‘wheelie’ te maken, daarvoor krijgt hij een bekeuring. Een bestuurder negeerde het stopteken dat hem gegeven was door de politie. Twee automobilisten negeerden een bord dat een verplichte rijrichting aangaf. Eén voerde mistverlichting terwijl dat niet nodig was en één bromfietser had onnodig veel verlichting op zijn brommer. Van één voertuig was de kentekenplaat niet leesbaar. Ook werden er twee mensen bekeurd voor openbare dronkenschap, één persoon had een geopend flesje bier bij zich wat niet is toegestaan volgens de APV van de gemeente Vlissingen en tot slot werd een bekeuring uitgeschreven voor wildplassen. In totaal waren achttien agenten, tussen de meldingen door, gemoeid met de controles.