Ga naar content

Huisjesmelker na uitzending Opsporing Verzocht aangehouden

Laatste update:

Driebergen - In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 9 juli is uitgebreid aandacht besteed aan de voortvluchtige beruchte Haagse oplichter Harry.O. Sinds de jaren ‘80 verdiende hij miljoenen euro’s over de ruggen van honderden kwetsbare slachtoffers. Harry O. is veroordeeld tot een gevangenisstraf van bijna 8 jaar maar is sinds een aantal jaren voortvluchtig.

Aanhouding nav Opsporing Verzocht

Afgelopen jaar werd FASTNL van de Landelijke Eenheid belast met het onderzoek naar de opsporing van de verblijfplaats van Harry O.. Ondanks dit onderzoek wist hij onder de radar te blijven. Hierop werd een mediacampagne opgezet en werd Harry O. uit de anonimiteit gehaald en werd zijn foto verspreid in de media en in Opsporing Verzocht. Naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht zijn meer dan 30 tips binnengekomen over zijn mogelijke verblijfplaats. Hierbij zaten ook belangrijke tips uit Suriname.

Dankzij een goede samenwerking tussen de politie in Nederland, FASTNL en de Surinaamse politie kon Harry O. gisteren aangehouden worden in Suriname. De uitleveringsprocedure zal zo spoedig mogelijk worden opgestart en daarna wordt bekend wanneer Harry O. naar Nederland komt.