Ga naar content

UPDATE: Auto te water bij Groenburgwal

Laatste update:

Amsterdam - Woensdag 10 juli raakte een auto met daarin drie personen te water bij de Groenburgwal. Twee inzittenden konden zelf uit het voertuig komen, hulpdiensten wisten de derde, een 18-jarige vrouw uit Frankrijk, te bevrijden. Zij werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis en verkeerde in zorgwekkende toestand.

De eveneens Franse bestuurder zat aanvankelijk na het incident op de wal, maar verdween daarna alsnog. Hij heeft kort zwart haar en droeg een shirt van het merk Lacoste. Het is bekend dat veel omstanders op de Groenburgwal foto’s en video’s hebben gemaakt tijdens en na het incident waarbij de auto te water raakte. De politie zou graag deze foto’s en videobeelden ontvangen voor het onderzoek, specifiek beelden waarop de Franse bestuurder te zien is.

Heeft u beeldmateriaal van het incident op de Groenburgwal afgelopen woensdag? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via onderstaand tipformulier. U kunt via het tipformulier ook rechtstreeks beeldmateriaal uploaden.

Update 18 juli

Met instemming van de familie kan de politie melden dat de toestand van de 18-jarige vrouw die met spoed naar het ziekenhuis werd overgebracht substantieel is verbeterd. Hoewel de vrouw geruime tijd onder water is geweest en met spoed naar het ziekenhuis werd vervoerd, is de kans reëel dat zij volledig zal herstellen. De vrouw heeft op haar verzoek donderdagochtend een aantal duikers van de brandweer Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland in het ziekenhuis op bezoek gehad die bij haar redding uit het voertuig betrokken waren. De 19-jarige bestuurder uit Auchel heeft zich nog altijd niet gemeld. De politie in Amsterdam roept hem nogmaals op zich te melden.