Ga naar content

Deel drugslab in schuurtje bij woning in Rilland

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Rilland - Naar aanleiding van binnen gekomen informatie is de politie vanochtend vroeg een woning aan de Duivenhoek te Rilland en de schuur op het perceel binnengegaan. In de schuur zijn spullen, zoals ketels en jerrycans met chemicaliën, aanwezig voor de vervaardiging van MDMA (XTC) . Vermoedelijk werd die stof ook daadwerkelijk geproduceerd. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen stellen ter plaatse een uitgebreid onderzoek in. Zij nemen monsters van de chemicaliën. Er zijn tientallen jerrycans met onder meer zoutzuur, methanol en restanten met MDMA-olie aangetroffen. Ook medewerkers van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek zijn aanwezig. Zij zoeken naar sporen van de laborant(en) zoals DNA en vingerafdrukken. 

Onderzoek naar betrokkenen

In de omgeving van het pand is ook een onderzoek gaande om vast te stellen of er drugsafval geloosd is.   De recherche stelt een nader onderzoek in naar de betrokkenen bij deze productielocatie van synthetische drugs.

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=HINqMm9LBjw