Ga naar content

Dronken bestuurder aangehouden voor diefstal auto

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Hoek - Afgelopen nacht is een 31-jarige man uit Litouwen op de Innovatieweg aangehouden op verdenking van autodiefstal en rijden onder invloed.

Nadat er informatie is binnengekomen dat een gestolen voertuig door de Westerschelde richting Terneuzen rijdt, wordt direct een politie-eenheid bij de uitgang gezet. Als de verdachte de tunnel uitrijdt wordt hij gevolgd door de wachtende agenten. Bij de afslag Terneuzen wordt de bestuurder bij de rotonde de pas afgesneden door een tweede politie-eenheid. De man voelt zich echter niet genoodzaakt om te stoppen en geeft vol gas, waarna een korte achtervolging volgt. Als hij zichzelf klem rijdt op het industriegebied bij de Innovatieweg, zet deze zijn vlucht rennend verder.

Politiehond ingezet

Omdat het braakliggende gebied is begroeid met hoog struikgewas wordt een politiehond ingezet. Al snel wordt de man opgespoord en aangehouden. De verdachte is voor verhoor en verder onderzoek overgebracht naar een politiecellencomplex. Dan blijkt dat hij ook flink gedronken heeft (530 ug/l). Los van de diefstal van het voertuig en het rijden onder invloed heeft de man in ieder geval al drie bekeuringen te pakken: één voor het negeren van een stopteken, één voor het linksom een rotonde oprijden en één voor het geen richting aangeven.

Proces-verbaal opgemaakt

De eigenaar van het voertuig is op de hoogte gebracht dat de auto weer terecht is. De verdachte zit nog vast. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De zaak wordt voorgelegd aan de officier van justitie.