Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Aanhouding vrouw (20) en twee doorzoekingen voor woningoverval Hrieps

Gepubliceerd op:
Goes

Dinsdagmorgen is in een woning in Goes een vrouw aangehouden. Politie en justitie onderzoeken haar betrokkenheid bij de grove woningoverval in De Keizerstraat in Grijpskerke op 12 mei jl.

surveillancevoertuig, politieauto, dienstvoertuig, mercedes, nieuwe striping, zijkant, close-up, slogan, waakzaam, dienstbaar, logo, daglicht, Foto: Korpsmedia / Peter Monteny

Op deze zondagmorgen vroeg werd in een woning aan De Keizerstraat de bewoonster door drie gemaskerde mannen overvallen. Het drietal maakte een fors geldbedrag buit. Er raakte niemand gewond. De politie kreeg de weken na het incident zeker vijftig tips uit de hele provincie, onder andere van de geshockeerde achterban van het muziekfestival Hrieps. De tips gingen onder andere over de verdachte Toyota IQ, vermoedelijk voorzien van een logo en een grijze auto, waarschijnlijk een vijfdeurs met geblindeerde ramen aan de achter-  en zijkant, welke beiden naast Grijpskerke, ook in Domburg en Oostkapelle waren gezien.

Resultaat

Hoewel het de laatste tijd rustig leek rondom het onderzoek naar het geweldsincident, werkten politie en justitie al die tijd hard onder andere aan het onderzoeken van de vele tips en de sporen in en bij de woning. Dit resulteerde uiteindelijk in de aanhouding van een 20-jarige vrouw uit Goes. Haar rol bij de overval wordt onderzocht. De politie sluit de komende tijd meer aanhoudingen niet uit. Dinsdagmorgen zijn tevens op twee locaties in Goes huiszoekingen gedaan.

Informatie

Het politieonderzoek is in volle gang. Maar uw informatie blijft welkom! Hebt u nog tips? Bel: 0900-8844. Of WhatsApp 06-12207006. Belt u liever anoniem: 0800-7000. U kunt ook een tipformulier invullen (zie hieronder). Vermeld bij alle reacties zaaknummer 2019109277.

Zo onderneemt u actie: