Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Identiteit stoffelijk overschot Amsterdam-Rijnkanaal bekend

Laatst gewijzigd op:
NIGTEVECHT

Vrijdag 19 juli werd een stoffelijk overschot aantroffen in het Amsterdam-Rijnkanaal. Een rechercheteam (TGO) is een onderzoek gestart. Sectie heeft uitgewezen dat het aangetroffen lichaam van de 43-jarige Festim Lato is. Hij is het slachtoffer van een misdrijf geworden.

Detail afzetlint

Vrijdagmiddag treffen agenten - na een melding van een passant - de stoffelijke resten van een man aan in het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van de Kanaaldijk Oost in Nigtevecht. Gezien de staat waarin het lichaam zich bevond, is het aannemelijk dat het mogelijk meerdere dagen in het water heeft gelegen. Omdat het water stroomt, is het niet duidelijk waar de stoffelijke resten in het water zijn gelegd. Het Amsterdam-Rijnkanaal loopt van Tiel naar Amsterdam.

Mogelijk motief

De 43-jarige Festim Lato is voor het laatst rond het weekend van 13 juli in levende lijve gezien. De recherche is onder andere op zoek naar informatie die meer duidelijkheid geeft over het tijdstip van zijn overlijden. Maar ook andere informatie die een beeld geeft over het leven van Festim Lato of belangrijk kan zijn voor het onderzoek is welkom.

Er wordt op dit moment veel gespeculeerd en gesproken over zijn leven en het mogelijke motief van zijn dood. Het rechercheteam wil daar in dit stadium van het onderzoek niet inhoudelijk op in gaan.

Informatie delen kan via de opsporingstiplijn 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Of maak gebruik van onderstaand tipformulier.

Identity remains found in Amsterdam-Rhine Canal known

NIGTEVECHT – Friday, July 19, remains of a person were found in the Amsterdam-Rhine Canal near the village of Nigtevecht. Police initiated an investigation. Section revealed that the remains belong to the 43-year old Festim Lato. He appears to be a victim of a crime.

Around 5 pm a passerby saw something floating in the water. Given the condition of the body, it is likely that it may have been in the water for several days. It is not clear where the body was thrown into the water. The Amsterdam-Rhine Canal  runs from Tiel to Amsterdam.

Possible motive

The 43-year old Lato was probably last seen during the weekend of July 13. The investigation team is hoping to find information that gives more clarity about the time of his death. Other information about his life may also be of great importance.

At this moment there is a lot of speculation going on concerning the possible motive. At this stage of the investigation, the team cannot give any information on this subject.

Zo onderneemt u actie: