Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee aanhoudingen door EVA-team

Gepubliceerd op:

Dordrecht/Voorburg - Het EVA-team van de politie-eenheid Den Haag hield de afgelopen twee weken twee personen aan, die allebei nog een gevangenisstraf moeten uitzitten.

Motorfiets met helm (beide van politie)

Dordrecht
Op vrijdagochtend 12 juli hield het EVA-team op de Van Blanckenburgstraat een 50-jarige man uit Dordrecht aan. In april 2017 veroordeelde de rechtbank in Den Bosch hem tot 540 dagen gevangenisstraf voor overtreding van de Opiumwet en het bezitten van een wapen/munitie. Van deze straf had hij eerder al 122 dagen uitgezeten, de overige 418 dagen moet hij nu alsnog uitzitten.

Voorburg
Donderdagochtend 25 juli hield het EVA-team op de Laan van Nieuw Oosteinde een 19-jarige man uit Voorburg aan. Vorige maand was hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 60 dagen voor het hebben van een wapen/munitie. Deze straf moet hij nu alsnog uitzitten.

Actief opsporen en aanhouden veroordeelden
Het zogenoemde EVA-Team, waarbij EVA staat voor Executie Vonnissen Afgestraften, van de politie-eenheid Den Haag spoort veroordeelden op die zich proberen te onttrekken aan hun opgelegde straf en houdt deze aan.