Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Voetganger overleden na aanrijding met politieauto

Laatst gewijzigd op:

Sint Joost - In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Rijksweg-Noord, ter hoogte van Sint Joost, een aanrijding geweest tussen een politieauto en een persoon. Kort na middernacht werd een patrouille op de Rijksweg-Noord geconfronteerd met een persoon die plotseling voor de auto was. Een aanrijding kon niet meer worden voorkomen. De agenten zijn direct gestart met reanimatie van de betrokken persoon. Het slachtoffer is ter plekke om het leven gekomen.

Tot het moment waarop de familie van het slachtoffer in kennis is gesteld wordt geen informatie over de personalia verschaft. De VerkeersOngevallenAnalyse (VOA) van de politie onderzoekt de oorzaak en de toedracht van het ongeval. De politieagenten die bij de aanrijding betrokken raakten zijn naar de spoedeisende hulp overgebracht voor medische behandeling. De weg is volledig afgesloten en er is een ruime afzetting gemaakt in verband met het sporenonderzoek.

Aanvullende informatie zaterdagmorgen:
De familie vn het slachtoffer is direct na het ongeval geïnformeerd. Het slachtoffer is een 62-jarige man uit Echt. Het onderzoek naar het ongeval wordt uitgevoerd door het VerkeersOngevallenAnalyse-team (VOA) uit de eenheid Oost-Brabant. Ernstige ongevallen waarbij politiemedewerkers zijn betrokken worden vanuit objectiviteit altijd uitgevoerd door een andere eenheid.