Ga naar content

Update Schietpartij Waldeck Pyrmontlaan

Laatste update:

Rotterdam - Vrijdag besloot de rechter-commissaris van de rechtbank Rotterdam dat vijf verdachten die afgelopen zondag zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident in Rotterdam-Kralingen 14 dagen langer vast blijven zitten. Bij dit schietincident werd een man vier keer geraakt in zijn been. De personen worden verdacht van bedreiging, openlijk geweldpleging, poging doodslag en een poging tot ontvoering. De verdachten zitten in volledige beperkingen. Het onderzoekt wordt onder leiding van de officier van justitie voortgezet. Het slachtoffer is, in tegenstellingen tot eerdere berichten, niet aangemerkt als verdachte.

Logo op uniformjassen

Op zondag 9 juni rond 21.30 uur hield de politie, met behulp van de politieheli, drie verdachten aan die betrokken zijn geweest bij een schietpartij aan de Waldeck Pyrmontlaan in Rotterdam- Kralingen. Inmiddels  zitten vijf personen vast, zijn twee vuurwapens in beslag genomen en zoekt de politie het motief onder andere in de wereld van verboden motorclubs.

De aangehouden mannen zijn een 24-jarige man uit Culemborg, een 23-jarige man uit Alphen aan den Rijn, een 40-jarige man uit Sommelsdijk, een 36-jarige man met nog onbekende woonplaats en een vrouw van 27 jaar uit Hellevoetsluis. 

In een voertuig van de verdachten troffen agenten twee vuurwapens aan. De verdachten worden verhoord. Ook ander onderzoek gaat verder.