Ga naar content

Verdachte aangehouden na incident in stadsbus (update)

Laatste update:

Voorschoten - Agenten hebben een verdachte aangehouden na een incident in een stadsbus aan het Stationsplein in Voorschoten. Dit gebeurde nadat wij een melding ontvingen van onenigheid tussen de chauffeur en een niet betalende passagier.

Politielogo op zijkant politieauto

Op woensdag 19 juni rond 7:45 uur ontvingen wij een melding dat er een incident in een stadsbus zou zijn aan het Stationsplein in Voorschoten. Volgens de melder zou een niet betalende passagier aangesproken zijn door de chauffeur en hierna ontstond er onenigheid tussen beiden.

Bij de onenigheid zou de chauffeur door de passagier bespuugd en mogelijk bedreigd zijn. Vervolgens vluchtte de passagier de bus uit. Er zouden ook knallen zijn gehoord.

Agenten zochten in de omgeving naar de weggerende passagier, een getinte jongen met een gekleurd shirt aan. Volgens getuigen zou hij zijn weggevlucht richting de Veeneklaaslaan.  Er werd direct een burgernetactie opgestart.

Verdachte aangehouden
Agenten hebben om 10.45 uur een 22-jarige man uit Voorschoten in zijn woning aangehouden. De politie kwam de man op het spoor op basis van het opgegeven signalement.

Uit onderzoek is van een schietincident niets gebleken. De verdachte zou geen buskaart bij zich hebben gehad en wilde contant betalen. Dit leidde uiteindelijk naar het beledigen en bedreigen van de busschauffeur.

Iets gezien of gehoord?

Hebt u de verdachte zien lopen of zat u in de bus en hebt u informatie voor ons? Bel dan met 1-1-2. Liever anoniem? Bel Misdaad Anoniem 0800-7000.