Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Enorme hoeveelheid methamfetamine aangetroffen in bedrijfspand Rotterdam

Laatst gewijzigd op:

Rotterdam / Utrecht / Driebergen - Vorige week trof de Landelijke Recherche na een onderzoek een zeer grote hoeveelheid methamfetamine aan in een pand met een verborgen ruimte.

2500 kg methamfetamine aangetroffen in bedrijfspand Rotterdam

Pand met verborgen ruimte

Na uitvoerig rechercheonderzoek ging de politie naar binnen bij een bedrijfspand in Rotterdam. In het pand troffen agenten niet direct iets opvallends aan. Ze constateerden wel dat de binnenmaat van de bovenverdieping van het pand kleiner was dan de buitenmaat. Bij nader onderzoek bleek dat er over de breedte van het pand een (voorzet) muur gemetseld was met daarachter een verborgen ruimte. In deze ruimte lag een groot aantal tassen met daarin methamfetamine verpakt.

Deze hoeveelheid werd gewogen en kwam uit op 2500 kilo. De uiteindelijke straatwaarde is honderden miljoenen euro’s. Deze hoeveelheid is in Nederland en zelfs in Europa nog niet eerder aangetroffen. De lading is intussen vernietigd (oven).

Chemicaliën

Na deze enorme vondst ging de politie verder met het onderzoek en kwam uit bij een loods in Utrecht.  In totaal werd hier 17.500 liter aan chemicaliën aangetroffen geschikt voor het wassen van cocaïne en de productie van synthetische drugs. In het pand trof de politie uitgeholde stenen waarin de eerder aangetroffen verdovende middelen vermoedelijk gesmokkeld werden. Het rechercheonderzoek is nog in volle gang.