Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Bewoners in eigen huis overvallen

Laatst gewijzigd op:

Liessel - In de nacht van donderdag op vrijdag, rond kwart over drie, werden de bewoners van een huis aan Loon door meerdere daders overvallen. De overvallers haalden het hele huis overhoop en mishandelden de bewoners.

Detail afzetlint

Nadat de daders de man en de vrouw hadden overmeesterd doorzochten ze de woning, kennelijk op zoek naar buit. Om hun daad kracht bij te zetten kregen de slachtoffers flinke klappen te verduren. Uiteindelijk gingen ze er weer vandoor, een grote puinhoop achter latend. Waar zij naartoe zijn gevlucht is vooralsnog niet duidelijk. Vermoedelijk zijn ze met een auto gevlucht. De recherche is meteen een onderzoek gestart, waaruit nog moet blijken of er iets is buitgemaakt en wat de mogelijke achtergrond van deze overval is. Rechercheurs gaan in de loop van het onderzoek uitgebreid in gesprek met de slachtoffers om helder in beeld te krijgen wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld. De zorg om hun welzijn had de afgelopen nacht de eerste prioriteit. In de uren na de overval deden forensisch rechercheurs onderzoek in en om de woning.

Gewond

Beide bewoners raakten bij de overval gewond. De mannelijke bewoner werd voor controle van zijn verwondingen naar een ziekenhuis vervoerd. Hij raakte onder andere gewond aan zijn hand en been. Na behandeling kon hij echter weer naar huis. De vrouw werd door ambulancepersoneel nagekeken.

Deel informatie

Wij zijn op zoek naar getuigen of mensen die ons meer kunnen vertellen over de daders. Over hen is nog niet veel meer te zeggen dan dat ze donker gekleed waren en hun gezichten hadden bedekt. Ze zijn waarschijnlijk in een auto weggereden, maar in wat voor auto of waarheen is onbekend. Wie daarvan iets heeft gezien vragen we met klem om te bellen. Vooral mensen met bewakingscamera’s in de omgeving van Loon roepen we op te bekijken of zij mogelijk bruikbare beelden voor ons hebben. Deel al uw informatie met ons via het landelijk politienummer 0900-8844 of eventueel gegarandeerd anoniem via de M-lijn, 0800-7000. U kunt ook het tipformulier invullen.

Zo onderneemt u actie: