Ga naar content

Nieuwe arrestatie in onderzoek naar autodiefstallen

Laatste update:

's-Hertogenbosch - In een groot onderzoek naar de diefstal van auto's en auto-onderdelen arresteerde de recherche dinsdagochtend tegen het middaguur een 33-jarige man zonder vast woonadres. Eerder werden in de zaak al vijf mannen opgepakt.

Aanhouding van autodieven

In de loop van 2018 bleek dat het aantal diefstallen van auto's en onderdelen in de gemeente 's-Hertogenbosch in enkele maanden flink was toegenomen. In het bijzonder auto’s van het merk Volkswagen bleken in trek. Niet alleen werden er complete auto’s gestolen, in veel gevallen werden auto’s ook volledig gestript. Vaak midden in de nacht werden onderdelen zoals koplampen, airbags en bumpers van de auto's gehaald.

Zeker twintig diefstallen

Eerder dit jaar werden vijf mannen van 46, 35, 34, 27 en 25 jaar uit 's-Hertogenbosch en Rosmalen opgepakt. De recherche liet daarover eerder weten: “De groep wordt in ieder geval gelinkt aan zeker twintig diefstallen, maar mogelijk zijn de mannen verantwoordelijk voor meer diefstallen”. Bij doorzoekingen werden meerdere auto’s en een vuurwapen gevonden.

Nieuwe aanhouding

De vandaag aangehouden man kwam in de loop van het onderzoek als verdachte in beeld. Het onderzoeksteam denkt dat ook hij betrokken was bij de diefstallen en onderzoekt zijn rol verder. Hij zit vast en wordt verhoord.