Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Hennepkwekerijen geruimd in Zeeuws-Vlaanderen

Gepubliceerd op:

Sas van Gent - In de Firensstraat in Sas van Gent werden in twee woningen hennepkwekerijen geruimd tijdens een ruimdag in Zeeuws-Vlaanderen afgelopen dinsdag.

In de eerste woning werden geen personen aangetroffen. De politie trad binnen in het pand en trof een kwekerij aan met 127 planten. De stroom die nodig was voor het voortbestaan van de kwekerij werd illegaal verkregen. Door het netwerkbedrijf is aangifte gedaan van diefstal.

In de tweede woning in de Firensstraat is de bewoner van het pand aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht hennep te kweken. In totaal stonden er 80 planten in deze kwekerij. Uit onderzoek bleek dat er al eerder geld was verdiend met de kweek van hennep door deze man. Op last van de officier van justitie zijn twee personenauto’s en twee televisies in beslag genomen, omdat deze zaken mogelijk zijn verkregen door geld dat met criminele activiteiten is verdiend. Ook werd nog een onbekende hoeveelheid gedroogde hennep in beslag genomen. De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld, na verhoor is de verdachte ’s avonds weer in vrijheid gesteld. Om het hoge stroomverbruik te verdoezelen was de elektriciteitsmeter in deze woning teruggedraaid. Een naheffing van de stroomkosten zal volgen.

Brandgevaar

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

  • Aanwezigheid van hennepgeur;
  • Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
  • Constant zoemend of ronkend geluid;
  • Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

 

Prioriteit

Politie, openbaar ministerie en gemeenten stellen prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven: