Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Amsterdammer aangehouden voor verzenden drugspakketjes

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Driebergen - De politie heeft maandag 11 maart in Amsterdam een 23-jarige student uit de stad aangehouden die wordt verdacht van het verzenden van postpakketjes met verdovende middelen naar het buitenland.

Het Post Interventie Team van de Landelijke Eenheid was, in samenwerking met de securityafdeling van PostNL, een onderzoek gestart nadat in Nederland enkele pakketjes met XTC-pillen richting Australië zijn onderschept. Het vermoeden bestaat dat de man op grote schaal verdovende middelen verstuurde naar allerlei landen en vooral Australië.

Gegevensdragers

De man was in ieder geval actief vanaf november 2018, maar het vermoeden is dat hij al langer bezig was. Bij een doorzoeking in zijn woning zijn onder andere zogenoemde opvulchips gevonden, die ook gebruikt werden als opvulmiddel in de postpakketjes. Verder zijn bij de doorzoeking van zijn woning ook gegevensdragers in beslag genomen. Nader onderzoek moet uitwijzen of de man ook de zogenoemde ‘vendor’ was die de middelen op marktplaatsen op het Darkweb te koop aanbood.

Nog vast

De Amsterdammer is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft nog minstens veertien dagen vast zitten.